Gliceryna kosmetyczna 100 ml

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Sobucky
  • Dostępność: w magazynie w magazynie
  • szt.
  • Cena netto: 9,72 zł 11,95 zł

Gliceryna (glicerol) to naturalny związek organiczny z grupy cukroli. Powstaje m.in. jako produkt uboczny produkcji mydeł. Ma postać gęstej, lepkiej cieczy, niemal przezroczystej. To jeden z najczęściej stosowanych humektantów i fundament wielu kosmetyków - szczególnie nawilżających. Wspiera także skórę w jej naturalnych procesach odnowy. Jest doskonałą bazą dla złożonych kosmetyków naturalnych (również domowej roboty). Stosowana w kosmetykach do pielęgnacji włosów, mających na celu nawilżenie i podkreślenie naturalnego skrętu. Zalecane stężenie w kosmetyku to 5 – 15%.

Gliceryna roślinna farmaceutyczna 100 ml 99,5% Ph Eur/USP

  • Cechy kluczowe: ciecz, bezbarwna, gęsta, bez zapachu
  • Waga: 0,125 kg

Gliceryna i jej zastosowanie w kosmetyce

  • Kremy nawilżające do ciała i twarzy - ponieważ gliceryna gromadzi wodę i wiąże ją w naskórku, pozytywnie i długotrwale wpływa na nawilżenie skóry. Jej działanie utrzymuje się nawet do 24 godzin po aplikacji. Zwiększa elastyczność skóry, nadaje jej gładkość.
  • Kremy do rąk i stóp - zmiękcza zrogowaciałą skórę, łagodzi spierzchnięcia i podrażnienia.
  • Kremy do cery dojrzałej - sprawia, że skóra staje się bardziej elastyczna i napięta, wygładza zmarszczki. Przyspiesza procesy regeneracyjne. Doskonale nawilża odwodnioną cerę.
  • Kremy ochronne na zimę - gliceryna świetnie chroni przed mrozem i wiatrem.
  • Kosmetyki do włosów - wzmacnia słabe i wypadające włosy, nadaje im blask, wygładza rozdwojone końcówki.

Produkt najwyższej jakości, zgodny z obowiązującymi normami (CLP, REACH)